ispanyaİspanya 90 günden az süreli kalış için Schengen vizesi; 90 günden fazla kalış süresi için öğrenci vizesi verir. İspanya Vize başvurusu öncesinde İspanya Konsolosluğunun vize işlemleri için talep ettiği belgelerin neler olduğunu çok iyi bilmek ve bunları eksiksiz hazırlamak gerekiyor. Yoksa belki yıllarca düşünü kurduğunuz İspanya’da eğitim, daha işin başında sizin için kabusa dönüşebilir.

Diğer ülkelerde olduğu gibi İspanya Vizesi için de Vize görevlileri öğrencinin eğitim maliyetlerini karşılayıp karşılayamayacağını, neden İspanyolca öğrenmek istediğini, sahip olduğu eğitim/iş koşullarının İspanyadaki eğitimle uyuşup uyuşmadığını ve eğitim süresi sonunda ülkesine döneceği konusunda inandırıcı olup olmadığını araştırırlar.

Vize Ücretleri:

Vize ücretleri için konsolosluğun web sitesine bakınız.

Vizeye Kendisi Gitmesi Gerekir mi?

Başvurular şahsen yapılmalıdır. Aracı olarak seyahat acenteleri kabul edilmemektedir.

Uzun Dönem Vize Koşulları

90 günü aşan öğrenci vizesi için gerekli belgeler. ( Başvuru formları IES tarafından doldurulmaktadır.)

Çalışma İzni Var mı?

İspanya’da yabancı öğrencilerin yasal çalışma izinleri yoktur.

İSPANYA KRALLIĞI ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ

Adres: Abdullah Cevdet Sok. No: 8, 06680 Çankaya, Ankara
Telefon: 438 03 92 – 438 03 94- 440 17 96- 440 21 69
Faks: 439 28 10 – 442 69 91

Çalışma Saatleri: 09:00 – 13.30 / 15:00 – 18:00